Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Събития |
Търсене     


Празник на сливовата ракия в село Орешак

 www.selo.bg съобщават, че днес, 29 септември 2007г. ще се организира за 15-и път Празник на сливата и троянската сливова ракия с обещанието за един хубав празничен ден. Tочно в 11.30 часа в Националното изложение на художествените занаяти и приложните изкуства в Орешак Представителният общински младежки духов оркестър с мажоретки ще открие празника.

По традиция признати майстори ще правят демонстрация на изваряване на сливова ракия. Не може да мине и без конкурс за най-добра домашна сливовица и кулинарен конкурс за ястия със сини сливи. Гостите на празника ще могат да се възползват от изградения Базар на троянската сливова ракия, на традиционния сливов пестил, сушени сливи, изделия на занаятите и др.А на празник не може без песни, танци и хумор. За това ще се погрижат Венци Мартинов, Латинка Петрова - актриса от Сатиричен театър - София, танцов ансамбъл "София 6" от НЧ "Витоша"- София, както и млади, талантливи изпълнители от НЧ "Наука" - Троян с ръководител Мариета Жекова. Ракиената фиеста и веселие ще продължат в Троян - с Празнично дефиле на централния площад, в което ще се включат Общински младежки духов оркестър с мажоретки, читалищата от общината, сдружение "Съвет по туризъм" с троянските сървайвари и конна база "Алфа-Даниел";група ученици от СХУПИ; гостуващи състави от София, Казанлък и Кубрат. Младите таланти от СХУПИ ще представят атракционно моделиране край шадравана на площада. Майстори-готвачи от елитните троянски хотели ще покажат своя майсторлък в кулинарния конкурс за цялостно меню от сливи.

В традиционното изваряване на сливова ракия в "казан-партизан", за първи път ще се изяви баш майсторката ракиджийка Донка от с. Бели Осъм. Ще присъстваме на варене на сливов мармалад, ритуал за берекет на сливите, конкурс за най-оригинален карнавален костюм, забавни състезания за децата, томбола и базар, придружени от много хумор, песни, танци и изненади. На всички присъстващи на площада ще бъдат подарени знаменце на 15-ия сливов празник и трети брой на вестник "Троянски първак" и с него ще участват в забавна томбола.

Градуса на настроението ще повдигат танцьорите от фолклорен ансамбъл "София-6" и специалните ни гости Нелина и Борис Дали. Празничният ден ще завърши с дискотека под небето на фона на ретроспективни кадри от предишни издания на празника.


29 / 09 / 2007 Добавил : Ирина
Четения : 15234
Източник : www.selo.bg
Дата на провеждане : 29 / 09 / 2007
Продължителност : 1
  
Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg