- 400 г домати
- 250 г краставици
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук или 3 стръка зелен лук
- 100 г сирене
- магданоз - на вкус
- оцет и зехтин (олио) - на вкус
- Нарежете доматите на триъгълни кубчета - разрежете първо през средата и получената половинка нарежете с още няколко диагонални среза на умерено големи късове.
- Прибавете нарязаната на колелца краставица и накълцания на лук.
- Залейте с оцет и зехтин и разбъркайте добре.
- Поръсете салатата с настъргано сирене.
- Преди поднасяне поръсете с накълцан магданоз.
Тази салата комбинирана с пържени картофки и бира е трепач в летните жеги.
Варианти:
- Поръсете с накълцан на дребно босилек.
- Прибавете маслини.