Шкембе чорба |
||
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ1. Измийте добре шкембето2. Сложете го в тенджера с 2.5 литра вода, добавете сол и го сварете. 3. Докато заври водата, не затваряйте капака на тенджерата и съберете с лъжица пяната. 4. Когато спре да образува пяна, можете да затворите капака и да изчакате, докато шкембето се свари. 5. Извадете шкембето и го нарежете на късчета 6. Върнете парченцата обратно в тенджерата и ги варете още 2 минути. 7. След смъкването от огъня добавете застройката. Приготвяне на застройката: Сложете в купичка един жълтък, две лъжици брашно, две лъжици кисело мляко и разбъркайте добре. Вземете с черпак малко от бульона, в който е вряло шкембето, и го излейте бавно с интензивно бъркане. След това излейте застройката в тенджерата, като продължавате да разбърквате. Кипнете чорбата още пет минути. |
||